Кілька рецептів домашнього кетчупу з помідорів
Практично всі люблять різні приправи, а вживати макарони без кетчупу, можуть далеко не всі, такий вже подих цивілізації. Магазинні кетчупи не зовсім якісні, тому готуйте все своїми руками. Буде смачно та корисно. От і читайте рецепти приготування кутчупу.
Домашній кетчуп класичний.
Крупно наріжте 3 кг помідорів. викладіть в каструлю з товстим дном, додайте 1/3 склянки води і тушкуйте 30 хвилин. Потім відкиньте помідори на друшляк, дайте стекти рідині і протріть помідори. Почистіть 1-2 цибулини, крупно поріжте і додайте до томатів. Додайте 1 столову ложку солі, 1/3 склянки цукру і 2 склянки білого винного оцту. Перемішайте та варіть все на повільному вогні, поки маса не загусне. Потім додайте трохи чорного меленого перцю, перемішайте і розлийте гарячий кетчуп по стерилізованим пляшках або банках. Закупорте.
Домашній гострий кетчуп з селерою.
Крупно поріжте 3 кг помідорів, 4 стебла селери. Почистіть 1 голову часнику та 2 перчини чилі. З’єднайте інгредієнти в каструлі, додайте 5 горошин запашного перцю, 2 лаврових листа та половину чайної ложки мускатного горіха. Гасіть все на маленькому вогні протягом 2 годин. Після протріть через сито, додайте половину склянки цукру, 1 столову ложку солі, 2\3 склянки оцту і варіть ще близько 1 години, поки соус трохи не увариться. Розлийте соус по банках та закупорьте.
Домашній кетчуп з помідорів та перцю.
Почистіть 5 солодких перчин, 3 цибулини, 5 зубчиків часнику. Крупно наріжте перець, 3,5 кг помідорів, цибулю, часник. Викладіть все в каструлю з товстим дном. Додайте 3 гвоздики, по 1 чайній ложці духмяного і чорного перцю горошку. Варіть все протягом 1 години на маленькому вогні. Після протріть через сито. Додайте в овочеве пюре 1/2 склянки цукру, 1 столову ложку солі, 1/2 склянки оцту, по 2 столові ложки подрібненого базиліка та естрагону. Потім варіть соус на маленькому вогні періодично помішуючи, поки він не стане густим. Готовий соус розлийте в стерилізовані банки та закупорьте.