Смачне повидло з яблук “Білий налив”
З сорту яблук “Білий налив” можна зварити дуже смачне повидло, яке не розтікається, тому його можна класти в пиріг.
Для повидля потрібно: на 1 кг приготовлених яблук – 700 грамів цукру, 0,7 склянки води, 0,5 чайної ложки лимонного соку.
Яблука почистити, скласти в каструлю, залити водою і проварити протягом 20 хвилин. Потім протерти яблука через друшляк і повернути в каструлю. Цукор змішати з корицею, додати до яблук, перемішати.
Варити джем потрібно 40-50 хвилин (можна довше, залежно від бажаної густоти), обов’язково помішуючи, щоб повидло не підгоріло. Зняти з вогню додати 0,5 чайної ложки лимонного соку, гарячим розлити в чисті, простерилізовані банки, закрити кришками, укутати, залишити до повного охолодження.