Джем з абрикосів на зиму
Дуже смачний джем з абрикосів на зиму. Можна подавати його з млинцями, а можна і просто намазувати на хліб.
Інгредієнти для приготування абрикосового джему:
– Абрикоси (свіжі) – 1 кілограм;
– Цукор – 800-900 грамів;
– Лимонна кислота (щіпка);
Абрикоси помити, видалити кісточки, скласти у велику миску. Засипати половиною цукру, акуратно перемішати і дати постояти години 2.
Потім поставити на вогонь (якщо абрикоси м’ясисті і тверді, додати трохи води). Довести до кипіння, кип’ятити на повільному вогні 10 хвилин. Відставити до повного охолодження. Потім протерти абрикоси через сито.
Отриману масу знову поставити на вогонь, всипати решту цукру, лимонну кислоту і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи близько 1,5 годин.
Гарячий джем розлити по банках (попередньо простерелизовать) і закатати. Поставити під ковдру до повного охолодження.