Холодне варення з червоної смородини (порічок)
Щойно Ви дізнаєтесь як приготувати холодне варення з червоної смородини (порічок). Практично таке варення мало чим відрізняється від приготування сирого варення із чорної смородини, але різниця є.
Червона смородина дещо кисліша від чорної, тому в приготуванні саме цей фактор і потрібно враховувати. А тому потрібно взяти більше цукру, та не добавляти лимонну кислоту і старанно перемішувати.
Отже для приготування холодного варення з червоної смородини потрібно дотримуватись таких пропорцій.
На 1 кілограм мелених ягід порічок (червоної смородини) – потрібно взяти 1,1 кілограма цукру.
Далі для приготування такого варення, потрібно ягоди старанно перебрати та помити в проточній воді. Доречі, потрібно брати щойно зірвані ягоди, тому що вони досить швидко пускають сік, який може прискорити появу плісняви на ягодах! Також помиті ягоди довго стояти не будуть навіть в холодильнику, хіба що в морозильній камері.
Приготовлені ягоди червоної смородини потрібно подрібнити доступним для вас способом. Це можна зробити блендером, чи кухонним комбайном, чи звичайною м’ясорубкою.
Потім в суміш добавити цукор та старанно перемішати.
Я зазвичай витримую таку суміш близько години, періодично перемішуючи, тому що дуже важливо, щоб цукор максимально розтанув в мелених ягодах порічок.
Потім варення потрібно перекласти в підготовлені банки, які попередньо потрібно пропарити на водяній бані.
Потім старанно присипати цукром, так краще зберігається!
Та закупорити холодне варення залізними кришками, які потрібно 5 хвилин прокип’ятити.
Потім холодне варення з червоної смородини потрібно поставити в прохолодне місце для зберігання. Термін зберігання досить довгий, але більше 2 років не стояло, так як використовувалось для звичайного вживання, так і для приготування компотів та десертів. Тому приготуйте собі це смачне холодне варення з порічок, а якщо є бажання, тоді можете приготувати желе з червоної смородини, також красиве на вигляд та дуже смачне!