Здобні булочки з сиром та вишнями, або ізюмом
Такі булочки, особливо з сиром – це майже національна страва, тому що цей вид здоби люблять всі, навіть ті – що дотримуються всяких дієт, щоб схуднути. І нічого, якщо після вживання 5 булочок, Вам потрібно буде пробігти десь кіл 10 по стадіону, чи навколо будинку, смак того стоїть… Тому готуйте булочки з сиром.
Для тіста потрібно взяти:
- 80 грамів цукру,
- 1 кавова ложка солі,
- 70 грамів розм’якшеного вершкового масла,
- 1 яйце (трохи збити окремо в тарілці),
- 450 грам борошна,
- 2 чайні ложки (з гіркою) сухих дріжджів,
- 125 мілілітрів теплого молока.
Всі інгредієнти змішати, замісити м’яке еластичне тісто, поставити в тепле місце, щоб підійшло вдвічі, накривши рушником.
Для начинки:
- 200 грамів вишень без кісточок, можна взяти ізюм, кому вишні не до вподоби,
- 200 грамів м’якого сиру,
- 2 столові ложки меду,
- 2 столові ложки ванільного цукру.
Спосіб приготування булочок із сиром:
Сир, мед та ванільний цукор змішати десь за годину перед формуванням булочок.
Формівання булочок.
Коли підійшло тісто, розкачати його в прямокутний пласт товщиною 1,5 сантиметра, промазати сирною масою і викласти зверху вишню.
Скрутити рулетом і порізати шматками висотою 5-6 сантиметрів.
Розмістити на невеликій відстані один від одного на деку.
Залишити заготовки на півгодини, щоб постояли, зверху змастити яйцем і посипати цукром.
Випікати при 190 * С.