Сайт рецептів українською

Прості булочки до чаю, майже без цукру

Прості булочки до чаю, майже без цукру

Для тих людей, хто не любить дуже солодку випічку, рецепт приготування не солодких булок до чаю. Цукру в них дуже мало, лише для технології випікання.

Для приготування булочок потрібно взяти:

  • Борошно – 2 чашки (розмір чайної чашки),
  • Цукор – 1 столова ложка, додатково для посипання,
  • Розпушувач пекарський – 1 столова ложка,
  • Сіль – 1 чайна ложка,
  • Масло вершкове – 200 грамів (повинно бути холодним),
  • Яйця – 2 штуки,
  • Молоко або вершки – 1/2 чайної чашки,
  • Родзинки або журавлина суха або на свій смак.

Змішати сухі інгредієнти, додати холодне масло, порубати, щоб шматочки масла були розміром з горошину.
Молоко змішати з яйцем і швидко додати в суміш.
Ізюм обсипати борошном і туди ж.
Не вимішувати, а швидко перемішати.
Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, не вимішувати, просто сформувати шматком, висота тіста приблизно 2-2,5 сантиметра.
Легенько потрібно пройтися качалкою, вирізати булочки, змастити яйцем і посипати цукром, викласти на пергаментний папір на деко і запекти.

Температура звичайна, час випічки 20-25 хвилин.

Смачного!