Прості булочки до чаю, майже без цукру
Для тих людей, хто не любить дуже солодку випічку, рецепт приготування не солодких булок до чаю. Цукру в них дуже мало, лише для технології випікання.
Для приготування булочок потрібно взяти:
- Борошно – 2 чашки (розмір чайної чашки),
- Цукор – 1 столова ложка, додатково для посипання,
- Розпушувач пекарський – 1 столова ложка,
- Сіль – 1 чайна ложка,
- Масло вершкове – 200 грамів (повинно бути холодним),
- Яйця – 2 штуки,
- Молоко або вершки – 1/2 чайної чашки,
- Родзинки або журавлина суха або на свій смак.
Змішати сухі інгредієнти, додати холодне масло, порубати, щоб шматочки масла були розміром з горошину.
Молоко змішати з яйцем і швидко додати в суміш.
Ізюм обсипати борошном і туди ж.
Не вимішувати, а швидко перемішати.
Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, не вимішувати, просто сформувати шматком, висота тіста приблизно 2-2,5 сантиметра.
Легенько потрібно пройтися качалкою, вирізати булочки, змастити яйцем і посипати цукром, викласти на пергаментний папір на деко і запекти.
Температура звичайна, час випічки 20-25 хвилин.
Смачного!