Картопляні галушки
Як приготувати галушки можливо знають всі, а приготувати незвичні галушки, наприклад, галушки картопляні з начинкою, це вже буде нова страва. Взагалі – галушками славиться Україна, так само як і варениками, наприклад вареники з капустою. І готувати ці страви може і повинна кожна справжня господиня. Тому що це ситна та смачна страва, наприклад суп з галушками – не залишить нікого байдужими!
Інгредієнти для приготування галушок:
- 1 кгілограм картоплі,
- 3 жовтки,
- 350 грамів борошна,
- 1 чайна ложка солі,
- 3 столові ложки тертого твердого сиру.
Для начинки в галушки потрібно взяти:
- 3 цибулини,
- 300 грамів шинки або вареної ковбаси,
- рослинне масло,
- спеції.
З картоплі потрібно зробити пюре.
Потім пюре змішати з жовтками та сіллю.
Дати пюре охолонути, а потім додати борошно та сир.
Замісити тісто і сформувати ковбаску.
Шинку або варену ковбасу порізати кубиками.
Цибулю дрібно порізати і обсмажити, додати шинку.
Порізати картопляну ковбаску на товсті шматки, зробити в кожному заглиблення та наповнити начинкою. Потім шматочки викачати, щоб вони були в формі кульок.
А лише потім потрібно відварити галушки у підсоленій воді. Звичайно ж можна з ними зварити суп. Ось практично і все, так можна зробити галушки з начинкою.