Сайт рецептів українською

Картопляні галушки

Картопляні галушки

Як приготувати галушки можливо знають всі, а приготувати незвичні галушки, наприклад, галушки картопляні з начинкою, це вже буде нова страва. Взагалі – галушками славиться Україна, так само як і варениками, наприклад вареники з капустою. І готувати ці страви може і повинна кожна справжня господиня. Тому що це ситна та смачна страва, наприклад суп з галушками – не залишить нікого байдужими!

Інгредієнти для приготування галушок:

  • 1 кгілограм картоплі,
  • 3 жовтки,
  • 350 грамів борошна,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 3 столові ложки тертого твердого сиру.

Для начинки в галушки потрібно взяти:

  • 3 цибулини,
  • 300 грамів шинки або вареної ковбаси,
  • рослинне масло,
  • спеції.

З картоплі потрібно зробити пюре.

Потім пюре змішати з жовтками та сіллю.

Дати пюре охолонути, а потім додати борошно та сир.

Замісити тісто і сформувати ковбаску.

Шинку або варену ковбасу порізати кубиками.

Цибулю дрібно порізати і обсмажити, додати шинку.

Порізати картопляну ковбаску на товсті шматки, зробити в кожному заглиблення та наповнити начинкою. Потім шматочки викачати, щоб вони були в формі кульок.

А лише потім потрібно відварити галушки у підсоленій воді. Звичайно ж можна з ними зварити суп. Ось практично і все, так можна зробити галушки з начинкою.