Сайт рецептів українською

Маковий торт “Королівський”

Маковий торт “Королівський”

Маковий торт готується практично без борошна і без жиру, з абсолютно повітряними коржами та чудовим вершково-лимонним кремом. В результаті виходить дуже ніжний маковий торт. Тож приготування спочатку почнемо з крему, йому потрібно буде охолонути. А потім все інше…

Інгредієнти для крему:

  • 1 склянка молока (240 мл),
  • 1 упаковка (250 мл) вершків для збивання,
  • 1 лимон (сік і цедра),
  • 1 столова ложка крохмалю (7 грамів),
  • 1 \ 3 склянки (75 грамів) цукру,
  • 2 жовтки,
  • 80 грамів білого шоколаду.

Цедру з лимона зняти смужками, сік віджати. Змішати цукор, жовтки, молоко і крохмаль і на повільному вогні, помішуючи, довести до кипіння. Додати сік і цедру, проварити до загустіння. Додати шоколад.
Крем поставити охолоджуватися (накрити харчовою плівкою). Прибрати в холодильник на годину.

Приготування коржів для приготування макового торту:

Взяти – 2 білки та 4 яйця і половину склянки (110 грамів) цукру, збивати хвилин 5 – поки не посвітлішають та не придбають об’єм. В кінці збивання додати 2 столові ложки рослинної олії, 1 чайну ложку ванільною настоянки.

Змішати трохи солі, 3 столові ложки борошна, половину склянки меленого маку, 1 чайну ложку пекарського порошку.

Акуратно, методом “складання” перемішати суху суміш зі збитими яйцями. Вилити на стандартний аркуш, застелений пекарським папером, розрівняти і випекти до легкої золотистсті протягом 7-8 хвилин (духовку нагріти заздалегідь до 200 С).

Приготування макового торта:

Дістати корж з духовки, закрити зверху ще одним аркушем паперу, зверху рушником і так охолодити.
Зняти верхній аркуш паперу і з ним зніметься тонка верхня плівочка. Розрізати корж на три смуги – поперек.
Збити вершки, додати жовтковий крем і натертий шоколад.
Зібрати торт.

Як бачите – нічого складного! Тому смілово готуйте маковий торт “Королівський”, та дивуйте своїх рідних та гостей.