Як приготувати соковиту печеню м’ясом
Печеня по-домашньому – класика кулінарного жанру. Печеню з м’ясом можна вважати універсальною та позасезонною стравою, але влітку у печені особливий смак. Молода картопля дивовижно поєднується з пряною зеленню. Тому ось Вам рецепт приготування печені з м’ясом, яка буде дуже смачна та соковита…
інгредієнти для приготування печені з м’ясом:
- свинина – 600 грамів,
- морква – 3 штуки,
- перець солодкий – 1 штука,
- цибуля ріпчаста велика – 3 штуки,
- картопля – 1 кілограм,
- помідори – 500 грамів,
- соняшникова олія, кріп, петрушка.
Приготування печені з м’ясом по-домашньомуі:
Свинину нарізають маленькими акуратними шматочками. Коли їдять печеню, не користуються ножем. Тому квадратики повинні бути саме «на один укус».
А от картоплю слід нарізати крупненько, щоб в процесі приготування вона не перетворилась на безформне пюре.
А в помідорів шкірку не видаляють, позбавляються тільки від залишків плодоніжки. Потім плоди просто нарізають невеликими часточками.
Моркву натирають на самій великій тертці.
Цибулю нарізають півкільцями, перець – невеликими квадратиками.
Свинину кидають на сковорідку, смажать, поки не з’явиться симпатична скоринка. До свинини додають моркву, цибулю, перець, помідори. Все перемішують і тушкують на сковорідці 10 хвилин.
У каструлю кладуть шар картоплі, на нього висипають трохи гарячого м’яса і овочів. Зверху укладають ще один шар картоплі, знову додають м’яса. Ці дії повторюють, поки каструля не заповниться, але вгорі обов’язково має бути м’ясо з овочами.
Каструлю заливають до країв водою, додають сіль, зелень, лавровий лист. Все накривають кришкою та варять на повільному вогні близько години.
У готовій страві буде трохи рідини, зате картопля та м’ясо вийдуть надзвичайно смачними. При подачі на стіл додають свіжу зелень.
Ось такий простий та надійний рецепт приготування печені з м’ясом, тому – смачного!