Як приготувати картопляні деруни з грибами?
Якщо Ви не знаєте, як приготувати деруни, тоді цей рецепт саме для Вас. Отже ми приготуємо смачні деруни з грибами та томатним соусом.
Щоб приготувати три порції грибних дерунів, візьміть наступні інгредієнти:
Для соусу потрібно взяти:
- Сто мілілітрів м’ясного бульйону,
- Чотири столові ложки томатної пасти,
- Два зубчики часнику,
- Два свіжих помідора,
- Маленьку головку ріпчастої цибулі,
- Чорний перець мелений,
- Трохи зелені,
- сіль.
Для дерунів беремо:
- Одну головку ріпчастої цибулі,
- 20 грамів сушених грибів,
- Шість середніх картоплин,
- Столову ложку борошна,
- 25 мілілітрів рослинного масла,
- Сіль.
Приготування дерунів: Тепер будемо готувати деруни з грибами. Промиваємо сушені гриби і замочуємо їх. Через пару годин проціджуємо воду. Знову заливаємо водою гриби і відварюємо до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
Відкидаємо гриби на друшляк, далі нарізаємо соломкою. Чистимо ріпчасту цибулю, дрібно шаткуємо, обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого відтінку, потім додаємо гриби та солимо. Після цього промиваємо і чистимо картоплю, натираємо картоплю на крупній тертці.
Змішуємо картоплю, сіль, обсмажені гриби і цибулю. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо масу ложкою. Смажимо деруни з двох боків до появи рум’яної скоринки.
Готуємо томатний соус для страви. Розбавляємо томатну пасту з невеликою кількістю води або бульйону. Часник, зелень, помідори і цибулю подрібнюємо і змішуємо з приготовленою томатною пастою. Додаємо спеції і сіль, перемішуємо.
Викладаємо гарячі деруни на плоске блюдо, поливаємо часниково-томатним соусом і відразу подаємо на стіл.
Ось так можна приготувати деруни з грибами та соусом.