Сайт рецептів українською

Овочеве рагу з м’ясом

Овочеве рагу з м’ясом

Влітку, коли вже всі овочі поспіли, можна сміливо готувати справжнью літню страву – овочеве рагу з м’ясом.

Для приготування овочевого рагу потрібно взяти:

  • М’ясо – яловичина або не жирна свинина 500 грамів,
  • Морква 1 штука велика,
  • Цибуля ріпчаста 1штуку велику,
  • Картопля 500 грамів,
  • 2 кабачка і один баклажан,
  • Капуста білокачанна, четверту частину невеликого качана,
  • Перець горошком,
  • Лавровий лист 2 штуки,
  • Перець чорний мелений,
  • Перець Чилі,
  • Кріп або петрушка сухі або свіжі,
  • Сіль.

Саме приготування овочевого рагу:

М’ясо порізати невеликими шматочками, орієнтовно 3х3 см. У сковороду налити трохи рослинного масла і на великому вогні обсмажити м’ясо до утворення золотистої скоринки.

Моркву нарізати не надто тонкими смужками шириною близько 1 см. Кинути в сковороду до м’яса. Обсмажити разом.

Картоплю порізати 3 – 4 сантиметровими шматочками. Перекласти туди, де це буде тушкуватись та зменшити вогонь на середній.

Цибулю порізати на шматочки і теж викласти в каструлю. Посолити, поперчити, додати трохи води (близько половину склянки).

Капусту нашаткувати, кабачки з баклажаном порізати на великі шматки. Покласти пару листочків лаврового листа і перець горошок. Все ретельно перемішати і тушкувати на невеликому вогні, помішуючи кожні 10 хвилин – близько 50 хв.

За 10 хвилин до моменту повного приготування овочевого рагу, додайте в блюдо дрібно посічену зелень.