Овочеве рагу з м’ясом
Влітку, коли вже всі овочі поспіли, можна сміливо готувати справжнью літню страву – овочеве рагу з м’ясом.
Для приготування овочевого рагу потрібно взяти:
- М’ясо – яловичина або не жирна свинина 500 грамів,
- Морква 1 штука велика,
- Цибуля ріпчаста 1штуку велику,
- Картопля 500 грамів,
- 2 кабачка і один баклажан,
- Капуста білокачанна, четверту частину невеликого качана,
- Перець горошком,
- Лавровий лист 2 штуки,
- Перець чорний мелений,
- Перець Чилі,
- Кріп або петрушка сухі або свіжі,
- Сіль.
Саме приготування овочевого рагу:
М’ясо порізати невеликими шматочками, орієнтовно 3х3 см. У сковороду налити трохи рослинного масла і на великому вогні обсмажити м’ясо до утворення золотистої скоринки.
Моркву нарізати не надто тонкими смужками шириною близько 1 см. Кинути в сковороду до м’яса. Обсмажити разом.
Картоплю порізати 3 – 4 сантиметровими шматочками. Перекласти туди, де це буде тушкуватись та зменшити вогонь на середній.
Цибулю порізати на шматочки і теж викласти в каструлю. Посолити, поперчити, додати трохи води (близько половину склянки).
Капусту нашаткувати, кабачки з баклажаном порізати на великі шматки. Покласти пару листочків лаврового листа і перець горошок. Все ретельно перемішати і тушкувати на невеликому вогні, помішуючи кожні 10 хвилин – близько 50 хв.
За 10 хвилин до моменту повного приготування овочевого рагу, додайте в блюдо дрібно посічену зелень.