Сайт рецептів українською

Тістечка медово-апельсинові зі згущеним молоком

Тістечка медово-апельсинові зі згущеним молоком

Тістечка – це взагалі така смакота, без якої не можливі свята, та й навіть взагалі солодкий стіл. Тому Вам пропонується рецепт приготування тістечок з медово-апельсиновим смаком та смачною начинкою зі згущеного молока.

Для тіста потрібно взяти:

  • 2,5 склянки борошна,
  • 1 столова ложка сметани,
  • 70 гpамів вершкового масла,
  • 2 столові ложки меду,
  • 1 яйце,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 10 гpамів ванільного цукру,
  • 2 чайні ложки розпушувача.

Для крему візьміть:

  • 1 банку вареного згущеного молока,
  • 8 столових ложок сметани 15% (бажано справжнью, густу),
  • 80 г апельсинового соку.

Отже, готуємо тісто.
Вершкове масло потрібно розтопити та остудити. Потім яйце змішайте з цукром, ванільним цукром і медом. Туди ж потрібно викласти сметану і масло. Далі додайте борошно з розпушувачем і замісіть еластичне тісто.

Розкачайте тісто на все деко і поставте в розігріту до 175°С духовку приблизно на 8 хвилин, але потрібно дивитися на те, як зарум’янюється корж. Якщо корж для тістечка перетримати, він буде дуже крихким.

Готуємо крем для тістечок:
Згущене молоко з допомогою вінчика збийте з апельсиновим соком і сметаною. Тут можна регулювати густоту крему, варіюючи кількість соку і сметани. Виходить приблизно 500 мл крему.

Готовий корж гарячим потрібно поділити на дві частини та обрізати нерівні краї, зберігши обрізки для посипання.

На коржі накладіть крем. Через кілька годин потрібно присипати коржі подрібненими обрізками. Після того, як вони добре просочилися – стали м’якими (краще виділити для цього не менше 8 годин), розріжте коржі на порції.

Таким чином у Вас вийдть дуже смачні тістечка зі смаком меду та апельсину та начинкою зі згущеного молока.