Сайт рецептів українською

Рецепт галушок з м’ясом

Рецепт галушок з м’ясом

Галушки – мабуть одна з самих національних Українських страв. Тому готувати їх потрібно – і готувати правильно, а якщо В не знаєте, як варити галушки, тоді ось один із варіантів цієї страви – рецепт галушок з м’ясом.

  • М’ясо на кістці – 1,5 кг.
  • Борошно – близько 1,5 склянки
  • Вода – 2 – 2,5 літри
  • Цибуля – 1 – 2 штуки
  • Перець духмяний за смаком
  • Свіжа зелень
  • Ароматні трави (італійські з паприкою або інші) – 1 ч. ложка
  • Яйця – 1 – 2 штуки
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль за смаком
  • Часник – 2 зубчики.

Підготуйте: кусок м’яса, бажано з кісткою, цибулю, борошно, яйце, молоко, сіль та спеції.

Зваріть м’ясний бульйон. Коли закипить, зніміть піну та варіть до готовності. Можна взяти яловичину, але звичайно ж, свинина буде смачніше…

Готовий бульйон процідіть. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його шматочками.

Цибулю наріжте.

Для тіста – з’єднайте молоко, яйце, подрібнений часник і ароматні трави.

Додайте борошно і сіль за смаком та перемішайте, вийде густе липке тісто для галушок.

Вологими руками або, краще, чайною ложечкою кидайте шматочки тіста в киплячий бульйон. Перемішуйте. Коли галушки спливуть, вони готові.

Поверніть м’ясо в суп , тобто шматочки м’яса, проваріть все разом пару хвилин, і суп готовий.

Подавайте суп з галушками зі свіжою зеленню.