Рецепт галушок з м’ясом
Галушки – мабуть одна з самих національних Українських страв. Тому готувати їх потрібно – і готувати правильно, а якщо В не знаєте, як варити галушки, тоді ось один із варіантів цієї страви – рецепт галушок з м’ясом.
- М’ясо на кістці – 1,5 кг.
- Борошно – близько 1,5 склянки
- Вода – 2 – 2,5 літри
- Цибуля – 1 – 2 штуки
- Перець духмяний за смаком
- Свіжа зелень
- Ароматні трави (італійські з паприкою або інші) – 1 ч. ложка
- Яйця – 1 – 2 штуки
- Молоко – 100 мл.
- Сіль за смаком
- Часник – 2 зубчики.
Підготуйте: кусок м’яса, бажано з кісткою, цибулю, борошно, яйце, молоко, сіль та спеції.
Зваріть м’ясний бульйон. Коли закипить, зніміть піну та варіть до готовності. Можна взяти яловичину, але звичайно ж, свинина буде смачніше…
Готовий бульйон процідіть. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його шматочками.
Цибулю наріжте.
Для тіста – з’єднайте молоко, яйце, подрібнений часник і ароматні трави.
Додайте борошно і сіль за смаком та перемішайте, вийде густе липке тісто для галушок.
Вологими руками або, краще, чайною ложечкою кидайте шматочки тіста в киплячий бульйон. Перемішуйте. Коли галушки спливуть, вони готові.
Поверніть м’ясо в суп , тобто шматочки м’яса, проваріть все разом пару хвилин, і суп готовий.
Подавайте суп з галушками зі свіжою зеленню.