Сайт рецептів українською

Приготування тефтелів у соусі з гарніром

Приготування тефтелів у соусі з гарніром

Для того, щоб приготувати тефтелі, потрібне мясо та час, а головне – бажання приготувати тефтелі в соусі.

Інгредієнти для приготуваня тефтелів:

  • 1 кілограм фаршу (свинина + яловичина)
  • 1 яйце
  • 125 грамів рису
  • 1 цибулина
  • сіль, перець
  • петрушка, кріп.

Приготування тефтелів:

Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.

Цибулину нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо у вершковому маслі до прозорості.

Додаємо у фарш яйце, сіль, перець, кріп, петрушку, остиглі рис і цибулю. Все добре перемішуємо.

Мокрими руками скачуємо кульки (розмір довільний).

Тефтелі укладаємо у вогнетривкий посуд.

Заливаємо томатним соком, розмішаним зі сметаною і сіллю, щоб тефтелі були повністю покриті.

Зверху накриваємо фольгою.

Ставимо в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.