Красиві формовані котлети
Котлети готують всі, а якщо спробувати зробити красиві котлети правильної форми, з своєрідною начинкою.
Крім того, що котлетки самі по собі дуже смачні і соковиті, вони завжди виходять дуже красивими, одна в одну, при цьому дуже високі – сантиметрів 3 – 4. Такі не соромно і на святковий стіл подати.
У складі котлет, Ви нічого нового для себе не знайдете, фарш робиться як на звичайні домашні котлети, тільки без хліба.
Інгредієнти для приготування котлет:
- 1,5 кг свинини (можна брати куряче філе, або змішаний фарш – як вам подобається)
- 2 – 3 крашанки
- 3 середні картоплини
- 1 велика цибулина
- 2 – 3 зубчики часнику
- Сіль, чорний перець за смаком
- рослинна олія.
Беремо вафельні форми, з розрахунку 3 штуки на 1 котлету (котлетки виходять дуже високими і важкими, з цієї кількості м’яса виходить приблизно 12 – 13 котлет).
Приготування:
М’ясо перемолоти на м’ясорубці 2 рази.
Додати натерті на дрібній тертці:
Цибулю, сиру картоплю, часник, поперчити-посолити за смаком і гарненько перемішати.
Далі залишити фарш на столі хвилин на 20-30. А ось тепер можна приступити до приготування самих котлет. Беремо один вафельний коржик і викладаємо зверху на нього фарш. Можна чайною ложечкою – це буде добре наповнена 1 ложечка, а можна – просто руками. Накриваємо фарш другою вафелькою. Знову викладаємо фарш і накриваємо третьою. А ось тепер беремо фарш, викладаємо його зверху і знизу на нашу заготовку котлети і обмащуємо їм боки (боки можна і не обмазувати).
Добре обмочуємо нашу котлетку в збитій крашанці і смажимо на попередньо розігрітій сковороді на середньому, навіть повільному вогні. Наприкінці котлети потрібно трохи протушити під закритою кришкою. Вафельки набухають і за рахунок цього котлетки “піднімаються”.
Ось так можна приготувати смачні та красиві формовані котлети, вафельні коржі в них навіть не відчуваються, так що вафлі будуть своєрідною начинкою.