Рецепт варення з кизилу
Ось і прийшов сезон збирання кизилу. Кизил – дуже корисна та смачна ягода, а особливо, при застудних захворюваннях, кизил вживають, як жарознижуючий засіб! Тому заготовляти таку ягоду на зиму потрібно. Способів консервування кизилу достатньо, можна без кісточок, або з кісточками. А в даному рецепті консервування кизилу, кісточки вибирати не потрібно, та й готувати швидко.
Для початку потрібно приготувати кизил. Доречі, кизил, який обривають з гілок, зазвичай досить кислий, а якщо під деревцем постелити якусь плівку, тоді ягоди, які самі нападали, будуть мати дуже приємний та не такий кислий смак.
Отже для початку потрібно ягоди старанно промити, бажано в проточній воді, або кілька разів в різних водах. Потім дати стекти воді.
Далі потрібно взяти:
- на 1 кілограм кизилу – 1,3 кг цукру,
- 0,5 літрів води.
Потім зварити сироп. Для цього потрібно влити в посудину воду, дати їй закипіти, потім в киплячій воді розчинити цукор.
Таким сиропом залийте ягоди кизилу, та дайте їм постояти годин 5. Але набагато зручніше поставити на ніч.
Потім потрібно таку кизилову суміш закип’ятити, проварити 15 хвилин, та закатати в стерилізовані банки. Пінку потрібно знімати!
Такий рецепт консервування кизилу можна назвати лінивим, тому що не всі мають досить багато часу, так як життя диктує свої умови. Але смак та цілющі властивості максимально будуть збережені. Тому спробуйте консервувати кизил таким способом.