Мариновані вишні
Для маринування вишень відбираються свіжі великі м’ясисті ягоди.
На дно сухих і чистих банок місткістю 0,5 літра укладаємо спеції:
– 3 -4 горошини запашного перцю,
– один шматочок ламаної кориці
– 2 – 3 гвоздики
А потім накладаємо вишні. Одночасно готуємо заливку.
Заливка на 10 півлітрових банок:
– 1,2 літра води
– 800 грамів цукру
Кип’ячу суміш до повного розчинення цукру і в гарячому стані фільтруємо через кілька шарів марлі.
Профільтрований сироп доводимо до кипіння і додаємо 140 – 150 мл 9%-го оцту.
Гарячим маринадом (80 – 85 градусів) заливаємо розкладені у банках вишні і накриваємо кришками.
Пастеризуюємо в каструлі з нагрітою до 60 – 70 градусів водою.
Час пастерізування півлітрових банок при температурі 85 градусів – 15 хвилин, для літрових – 20 хвилин.
Після цього закручуємо і перевертаємо банки догори дном до повного охолодження.
Дуже смачні мариновані вишні.