Сайт рецептів українською

Як приготувати біляші з м’ясом

Як приготувати біляші з м’ясом

Біляші – всім добре відомий виріб з м’ясом, яким можна смакувати скрізь, особливо під час прогулянки по своєму місту, або для швидкого втамування голоду під час поїздок, чи під час обіду на роботі. Біляші з м’ясомможна назвати традиційною їжою під час прогулянок та для швидкої закуски, але в останній час не всі люди наважуються купити біляші собі, чи своїй родині, тому краще їх приготувати самому. А сам рецепт приготування біляшів досить простий, тому кожен зможе ним скористатись. Звичайно варіанти різні, але загальний принцип один, тому читайте рецепт біляшів.

Що потрібно для приготування домашніх біляшів?

Щоб біляші були соковитими, не потрібно жаліти цибулю, її повинно класти стільки, скільки ви берете м’яса!!! Якщо цього правила не дотриматись, то вийдуть звичайні пиріжки з м’ясом, ала теж смачно, особливо з маринованими огірками. Тож для фаршу візьмемо 500 грамів свинини, можна свинину з яловичиною, тоді пропорція повинна бути 70% яловичини і 30% свинини, але мої полюбляють зі свинини.

Тож беремо: М’ясо 500грамів, цибуля – від 300 до 500 грамів, перець, сіль можливі додаткові спеції за смаком.
Звичайно м’ясо потрібно добре помолоти, можна навіть блендером перепустити, хто не любить кусочків, але тоді втрачається міський смак…

Тісто для біляшів.

Молоко – 0.5 літра, можна брати кисле молоко, або не жирний кефір;
вода для розведення дріжджів, але розвести можна й молоком, головне теплим;
5 – 7 грамів сухих дріжджів;
1 яйце;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
приблизно 1 кг муки.
Відносно цих пропорцій можливо вираховувати свій вихід готових виробів.

Хто не взмозі приготувати тісто сам, можна його придбати в магазині, називається пиріжкове тісто, а особливо рішучі готують самі!!!
Для цьго потрібно дріжджі змішати з невеликою кількістью води, або молока, дати хвилин 7 постояти. Потім влити таку суміш в муку в широкій посудині, та помішуючи добавити всі інші інгрідієнти. Головне все дуже добре вимішати, навіть можна міксером. Не потрібно хвилюватись, якщо тісто буде рідке та прилипатиме до рук – так повинно бути! Далі тісто поставити в тепло на одну годину.

Робимо біляші

Як вже зрозуміло, для фаршу беремо м’ясо та перемелюємо і добавляємо в нього цибулю в співвідношенні 1:1, та перемішуємо з іншими спеціями. Коли тісто подійшло, насипаємо на приготовлене місце на столі товстенький шар муки, та нарізаємо тісто порційними кусочками, які гарно вивалюємо в муці, щоб не липнули до рук. Кожен кусочок тіста розкатуємо в тонкий млинець та кладемо фарш в середину. Бажано добре заліплювати млинчик, щоб не було дірочки зверху, так краще, хоча дехто полюбляє і з отвором в середині. Далі сформовані біляшіприбираємо в сторону, та даємо подійти десь 20 – 30 хвилин.

Потім нагріваємо пательню (сковорідку) з олією, якої повинно бути багатеньку, десь сантиметр, та обжарюємо біляші з обох сторін. Жарити потрібно на середньому вогні приблизно 15 хвилин, та стежити, щоб не підгоріли!!! І все – біляші з м’ясом готові. Смакуйте гаряченькими біляшами, та смачного Вам!