Сайт рецептів українською

Як приготувати домашню ковбасу

Як приготувати домашню ковбасу

Мабуть сама смачніша страва на Велику Паску – це Українська домашня ковбаса, зроблена зі свіжого м’яса та сала, та випечена в духовці. Вигляд та смак такої домашньої ковбаси не залишить байдужим жодну людину, особливо в наш час, коли практично всі ковбасні вироби мають в своєму складі різні добавки та консерванти, а саме головне, чого не вистачає промисловій ковбасі – це звичайно м’яса, вміст якого може бути дуже малим, або взагалі відсутній. Тож робимо смачну домашню ковбасу для своєї родини.

Для її приготування потрібно лише свинне м’ясо, сало та приправи. М’ясо потрібно брати без кісточки, бажано трішки вирізки та частину жирного м’яса. Також береться сало, можна з голови, воно трішки твердіше, але підійде любе. Обов’язково потрібний часник. Його кількість зазвичай береться від уподобань родини. Також потрібен мелений чорний перець, та мелене лаврове листя. Інші приправи також можна, але це залежить від особистих смаків.

Для початку потрібно порізати на дрібні кусочки сало та помолоти м’ясо. Пропорцію можна взяти 1 частину сала, та 3 частини м’яса. Наприклад на 1 загальний кілограм маси, потрібно 300 гр сала, та 700 гр м’яса. До перемішаного фаршу добавити помолотий часник, приблизно одну середню головку, не зубок. Китайського часнику (той що в магазині та великий) – можна більше. Також додати по столовій ложци перцю та лаврового листя. Головне, щоб вся маса була ніби малими шматочками, не так, як на котлети, або варену ковбасу, в якій все потрібно пропустити на блендер.

Далі береться кишечка, яка попередньо почищена, та вимочена в уксусній воді, та начиняється приготовленим фаршем.

А на самий кінець, ковбаску кладемо на деко, та запікаємо в газовій духовці до появи золотистого кольору шкірочки, це приблизно 30 хвилин.

А тепер потрібно лише порізати домашню ковбасу на тарілочку та пригощати такою смачною та корисною стравою свою родину, або гостей.