Сайт рецептів українською

Рецепт приготування домашньої кров’янки з гречкою

Рецепт приготування домашньої кров’янки з гречкою

Одна з найсмачніших страв, яка завжди бажана до столу, це домашня кров’янка з гречкою! Звичайно таку страву вживають ті, хто не боїться крові, та люблять смачно та корисно для свого організму харчуватись. А святковий стіл без кров’янки навіть важко собі уявити. Смачніше за кров’янку може бути лише домашня м’ясна ковбаса, але краще на столі мати обидві ковбаски…

Готувати кров’янку не важко. Для цього потрібно взяти свинячу кров, сало, гречку, приправи, крашанки, та звичайно м’ясо. Гречку потрібно відварити, сало подрібнити, або перепустити через м’ясорубку через велике сито. Так само й м’ясо. Смачніше буде, якщо фарш буде не однорідний, а малесенькими шматочками. Далі змішується кров з усіма інгредієнтами, в самому кінці добавляємо крашанки, та все солимо, перчимо та вимішуємо.

Для тих, хто не може на око вгадати смак на сіль, можна взяти ложку готової маси, та поджарити на сковорідці, а потім скуштувати. Такий спосіб підійде й тим, хто не зможе скуштувати свіжу кров, так як і я.

Далі потрібно начинити кишечки приготовленою масою. Найкраще це робити, якщи на м’ясорубку надіти спеціальну насадку, на яку нанизуєится кишечка, та зав’язується край ниткою. Далі приготовлену масу накладаємо в м’ясорубку та наповнюємо ковбаски.

Сформованні ковбаски готуються в киплячій воді (варяться). Але хочу попередити про можливисть розриву шкірки, що призведе до витікання маси в воду. Щоб цього не трапилось, потрібно слідкувати за ковбасками, та проколювати шкірку голкою в місцях, де вона буде підніматись.

Зварену кров’янку з гречкою можна так вживати, або ще її посмажити в духовці, або порізати на кружальця, та обжарити на пательні. Тож кому що смакує. Головне, щоб всі інгредієнти були свіжими, тоді все буде добре, та ваші рідні та знайомі будуть Вам дуже вдячні.

Для приготування кров’янки, потрібно взяти інгредієнти в таких пропорціях:

  • на 5 літрів крові
  • 0,5 кг гречаної крупи
  • 400 грам сала
  • 200 грам м’яса
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 3-4 крашанки
  • сіль, перець до смаку
  • 4 тонких почищених кишки, або 3 товстих

На виході повинно бути приблизно 10 кров’янок, середньої довжини.