Як приготувати домашній хрін
Одна з самих смачних страв, чи приправ, кому як подобається називати – домашній хрін, або його ще називають салат з хрону з червоним буряком. Це дуже корисна страва, адже хрін – це багато вітамінів, та чудова профілактика від простудних захворювань. А головне – багато холодних страв дуже важко уявити без приправи з хрону. Тому його потрібно готувати для своєї родини, що я Вам і пропоную зробити, за старим рецептом, яким користувались наші діди та бабусі.
Для приготування домашнього хрону, потрібно взяти та почистити його коріння, та натерти на самій мілкій тертушці. А також червоний столовий буряк натерти так само.
Потім все змішати, добавити цукор, сіль, оцет, та холодну кип’ячену воду, ще раз все добре перемішати. Звичайно всі ці інгрідієнти потрібно брати залежно від смаків, тому що одні люблять дуже крепкий та солодкий хрін, інші слабший та солонуватий, отже не залежно від рецепту, потрібно куштувати під час приготування.
Далі приготовлену страву, потрібно викласти з миски в банку, або інший посуд, але бажано керамічний, або склянний, для настойування. Практично через кілька годин страва придатна для вживання. Особливо смакує до холодцю, та майже всіх холодних страв.
Що потрібно для приготування домашнього хрону.
Якщо брати інгрідієнти не на вагу, а об’ємом ( хто натирав – той зрозуміє чому саме так), то потрібно взяти:
– Півлітрову баночку натертіх корінців хрону;
– один невеличкий червоний буряк, приблизно з половину стакана, можна й менше, але потрібно розуміти, що якщо багато буряка, буде слабша приправа;
– столову ложку цукру;
– чайну ложку солі;
– столову ложку оцту;
– приблизно 150 грамів кип’яченої та охолодженої води, але потрібно дивитись, щоб не зробити рідкою масу,тому вливати воду поступово. Наприклад, все розчинити в 100 грамах води, влити, розмішати, та скорегувати щільність добавлянням додаткової води.
– Все ретельно перемішати, герметично закрити, дати хрону настоятись 2 години.
Смакуйте та смачного!