Сайт рецептів українською

Консервування огірків гарячою заливкою

Консервування огірків гарячою заливкою

Якщо взяти рецепти консервування огірків, то такий спосіб – самий надійний, та перевірений часом. Тут не потрібно якихось спеціальних навиків, все просто та доступно. Тому спосіб консервування огірків гарячою заливкою можна назвати традиційним, що Вам і пропонується.

Приготуйте банки. Це означає, що вони повинні бути помиті та пропарені. 3 літрові банки потрібно парити 10 – 15 хвилин. Кришки також потрібно 5 хвилин проварити, або старанно протерти медичним спиртом.

Потім потрібно помити огірки, та трішки позрізати кінці огірочків. На картинці видно, як це робиться.

Спочатку накладаємо в кожну банку на дно:

  • корінчик, або листок хрону;
  • кріп, можна суцвіття;
  • цибулю, одну середніх розмірів, порізану на 4 частини;
  • часник – можна до10 зубчиків, взагалі в огірки часнику кладеться більше, ніж в помідори.

Потім накладаємо огірки. Можна різних розмірів, або однорідні, але не “жовтяки”.

А в цей час повинна закипати вода, якою заливаємо огірки перший раз, укутуємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду, та заливаємо новим окропом другий раз. Також укутуємо на 15 хвилин.

Далі також зливаємо воду, та в кожну банку добавляємо таке:

  • по 2 – 3 лаврових листка,
  • приблизно 12 горошин чорного запашного перцю,
  • 2 столові ложки солі, не з великим верхом,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 90 грамів оцту, це приблизно не повна чарка десь на мізинець.

Потім заливаємо останній раз банки окропом, та закатуємо кришками.

Далі потрібно банки перевернути та укутати десь на 24 години.

Все! Ось такий простий рецепт консервованих огірків гарячою заливкою, тому смакуйте взимку на здоров’я!