Огірки замочені в бочці на зиму
Консервування огірків в бочкі, або в каструлі трішки вірізняється від маринованих огірків самим процесом, а також смаком. Таким способом часто користуються мої знайомі і смак у огірків дуже чудовий.
Розкладка буде орієнтуватись на 2 кг огірків.
– огірки – 2 кг
– кріп – від 25 до 30 грамів
– стручковий гіркий перець – 2 -3 перчини
– часник – 6, 10 зубків
– листки смородини, або вишні – 12 штук
– хрін – 3 середніх листка
Огірки помити, замочити у холодній воді на 5 – 7 годин. Укласти щільно в бочку, а якщо це каструля, то лише емальована, в яку вставляється поліетиленовий кульок. Під час укладки пересипати зеленню. На дно і зверху покласти прянощі. Залити 6% розчином (60г на 1 л води), після чого поставити в погріб на зберігання.
Смачних Вам бочкових огірочків до столу!