Сайт рецептів українською

Консервування огірків – повна розкладка

Консервування огірків – повна розкладка

Цей рецепт консервування огірків розписаний до подробиць, так як багато хто полюбляє точність, та чітке корегування інгрідієнтами під час консервування.

Розкладка компонентів для маринування огірків.

 

Банки, в літрах 0,5 3 1
Огірки в грамах 300 до 2 кг. 600
Кріп в грамах 6 25 – 30 10 15
Перець стручковий гіркий,
або зелений в одиницях
1 2 – 3 2
Часник (зубки) 2 6 – 10 4
Листочки смородини,
та вишні, в одиницях
по 2 по 12 по 4
Хрін (листя) 1 3 2

 

Огірки помити, замочити у холодній воді на 5 – 7 годин. Укласти щільно в банку, відро, або каструлю (ємальовані), пересипати зеленню. На дно та зверху покласти прянощі. Залити 6% розчином (60 гр. солі на 1 літр води) та поставити в погріб на зберігання.