Консервування огірків – повна розкладка
Цей рецепт консервування огірків розписаний до подробиць, так як багато хто полюбляє точність, та чітке корегування інгрідієнтами під час консервування.
Розкладка компонентів для маринування огірків.
Банки, в літрах | 0,5 | 3 | 1 |
Огірки в грамах | 300 | до 2 кг. | 600 |
Кріп в грамах | 6 | 25 – 30 | 10 15 |
Перець стручковий гіркий, або зелений в одиницях | 1 | 2 – 3 | 2 |
Часник (зубки) | 2 | 6 – 10 | 4 |
Листочки смородини, та вишні, в одиницях | по 2 | по 12 | по 4 |
Хрін (листя) | 1 | 3 | 2 |
Огірки помити, замочити у холодній воді на 5 – 7 годин. Укласти щільно в банку, відро, або каструлю (ємальовані), пересипати зеленню. На дно та зверху покласти прянощі. Залити 6% розчином (60 гр. солі на 1 літр води) та поставити в погріб на зберігання.