Мариновані помідори “Традиційні”
Мариновані помідори мабуть подобаються всім, а яке Українське свято без помідорів, які пройшли просте маринування, та отримали свій неперевершений смак. Такі помідори можна вживати практично з любою стравою з м’яса, та й не тільки…
Приготування досить просте, але попрацювати звичайно ж потрібно. Отже для початку потрібно взяти багато помідорів, бажано не перестиглі. Старанно перебрати та помити. Банки можна не випарювати, лише добре помити, кришки також.
Розкладка на 3 – літрову банку:
Потрібно взяти:
підготовлені помідори,
1 перчина (солодка),
1 цибулина (нарізана кружечками),
1 морквина (нарізана кружечками) та все це щільно викласти в банки.
Засипається в банку:
2 столові ложки солі,
3 столові ложки цукру,
1 чарку (100 гр.) не повну на палець (жіночий) оцту.
Все це заливаємо кип’ятком, та ставимо стерилізувати на 5 – 6 хвилин. Стерилізувати потрібно в великій каструлі, на дно потрібно покласти матерію, щоб не було прямого контакту скла з дном каструлі. Потім поставити банки, та залити теплою водою. Холодною не можна, бо банки лопнуть!!! Потім ждемо, доки вода майже закипить, та витримуємо потрібний час.
Закатуємо кришками банки з помідорами, перевертаємо, укутуємо до повного охолодження.
Ставимо в прохолодне місце на зберігання.
А для тих, хто не має можливості, або часу для маринування, чудовий спосіб консервування помідорів двойною заливкою…