Рецепт солоних огірків без оцту
Не всі полюбляють мариновані огірки, та й для салатів зазвичай краще підходять солоні огірочки. Тому ось рецепт, як законсервувати солоні огірки без оцту. Повинно сподобатись.
Ретельно помиті та перебрані огірки укласти в банки з такими спеціями:
- Кріп парасольку
- Хрін корінь або листя
- Листя вишні
- Листя смородини
Кріп та хрін кладіть на дно банки, потім накладайте огірки. А зверху на них потрібно покласти листя вишні та смородини, а на це листя – сіль.
Потім заливаєте в банки звичайну холодну воду. Солі потрібно класти в одну 3-х літрову банку – 3 столові ложки. Відповідно – на 2-х літрову дві ложки, на літрову – одну столову ложку солі.
Залишити такі огірки мінімум на 3 доби для бродіння.
Потрібно дивитись, поки піна не спаде. Коли спаде, потрібно злити розсіл в каструлю, прокип’ятити його.
У банки додати часник, та залити гарячим розсолом, потім закатати.