Як приготувати хрусткі мариновані огірки
Серед маринованих огірочків, дуже славляться саме хрусткі огірочки. Вони найкраще підходять для закусочного столу, та на свята, до мясних страв, та макаронніх виробів. Тому сміливо консервуйте хрусткі мариновані огіркиза даним рецептом.
Огірки ретельно вимити, замочити в холодній воді на 3-5 годин. Обрізати кінчики (попки), укласти в чисті банки (можна не стерилізувати). На дно покласти спеції, кріп парасолькою, листочок смородини, перець чорний горошком, 2-3 тонкі смужки кореня хрону довжиною 5см. Залити окропом. Через 10 хв злити воду.
Додати порізаний часник. Залити маринадом – на 1 літр води 2столові ложки солі, 3 столові ложки цукру піску, 5 столових ложок 9% оцту (оцет додавати в кінці варіння маринаду, налити і вимкнути) Закатати, укрити на 30 хв.