Консервовані помідори з цибулею
Для того, щоб заготовити помідори на зиму, спробуйте рецепт консервованих помідорів з цибулею та лимонною кислотою. Повинно сподобатись всій сім’ї.
Помідори потрібно старанно вимити, дати стекти воді та наколоти зубочисткою, щоб не полопали. Цибулю потрібно нарізати кільцями.
Потім на дно банки потрібно викласти цибулю, а на неї – викладати помідори.
Залити помідори окропом, залишити приблизно на 20 хвилин. Вилити воду, та знову залити окропом і залишити приблизн на 20 хвилин. Потім вилити і залити маринадом.
Маринад готується так:
- на 1 літр води
- 3 столові ложки цукру
- 1 столова ложка солі
- 2 лаврових листа
- 7 горошин чорного перцю
- 1 чайна ложка лимонної кислоти
Коли все закипить, потрібно зняти воду з плити та додати 1 чайну ложку лимонної кислоти. Бажано перевірити воду, щоб не запінувала при добавлянні кислоти, до того ж, якщо в киплячу воду сипати кислоту, може також пустити піну.
А далі потрібно залити помідори маринадом, закатати банки, перевернути та укутати до повного охолодження. Ось такий рецепт консервованих помідорів з цибулею, та лимонною кислотою. Доречі, можете спробувати також приготувати консервовані помідори з морквою, він дещо відрізняється за технологією, а також за смаком…