Консервовані помідори від бабусі
Рецепт 1:
Стиглі помідори миють і накладають в банку.
До них додають петрушку, кріп і обов’язково кілька листочків хрону!
Робимо маринад:
Для цього беремо на три літрову банку –
2 столові ложки солі
1 столову ложку цукру
Закип’ячуємо і даємо охолонути.
Маринадом заливаємо помідори, додаємо 1 столову ложку уксусу і ставимо в воду для стерилізації на 10 – 15 хвилин.
Взимку дуже смачні консервовані помідори!
Рецепт 2:
Помідори ложать в банку, добавляємо одну солодку перчину середніх розмірів, але хто полюбляє мапинований прець, то можна кілька штук, але не робити асорті.
Далі добавляємо:
- 3 (три) зубки часнику, кріп, корінь хрону, та петрушку.
- Робимо маринад:
- 50 грамів цукру
- 70 грамів солі
- лавровий лист
- 3 – 4 горошини чорного перцю
Кип’ятим і гарячим заливаємо в банки, які знаходяться в тепленькій водй, щоб банки не лопнули!
Також доливаємо 1 столову ложку уксусу та три таблетки аспірину
Закатуємо прокип’ячиними кришками.
Якщо на око, то на три-літрову банку – 2 столові ложки цукру, та 3 столові ложки солі.