Сайт рецептів українською

Рецепт консервованих солодких помідорів “Смаколики”

Рецепт консервованих солодких помідорів “Смаколики”

Пропонується для приготування рецепт консервованих солодких помідорів “Смаколики”, який повинен сподобатись практично всім, так як перевірений часом. Помідори будут дуже запашні, та солодкуваті на смак, з легенькою перчинкою, що робить їх смак досить цікавим.

Помідори вимити, наколоти зубочисткою дірочки (щоб не тріскалися).

Розкладка на 3-и літрову банку.

Початкові інгредієнти:

  • кріп парасолькою,
  • гвоздика 2-3 шт,
  • запашний перець горошок 2-3 шт,
  • перець гострий – один стручок (відрізати верх перчинки),
  • лавровий лист,
  • перець болгарський – 1 маленький, або половинка великого, але я кладу одну велику перчину.

Помідори та спеції викласти в чисту банку (можна не стерилізувати, але я стерилізую завжди, звичка…), потім залити окропом. Дати прохолонути до того часу, щоб банку можна було взяти голими руками, це приблизно 20 – 25 хвилин.

Воду злити, надівши на банку ситечко.

Потім в банку потрібно додати:

  • зубчик часнику – бажано подрібнити,
  • сіль – 1 столову ложку,
  • цукровий пісок – 1,5 склянки (склянки 200 грамові, тобто потрібно 300 грамів цукру!),
  • оцтова кислота – 1 столову ложку.

Все це залити окропом та закатати залізними кришками, перевернути, укутати на 24 години. Дуже смачні виходять солодкі помідори “Смаколики”. А також можете приготувати на зиму солоні помідори…