Рецепт консервованих солодких помідорів “Смаколики”
Пропонується для приготування рецепт консервованих солодких помідорів “Смаколики”, який повинен сподобатись практично всім, так як перевірений часом. Помідори будут дуже запашні, та солодкуваті на смак, з легенькою перчинкою, що робить їх смак досить цікавим.
Помідори вимити, наколоти зубочисткою дірочки (щоб не тріскалися).
Розкладка на 3-и літрову банку.
Початкові інгредієнти:
- кріп парасолькою,
- гвоздика 2-3 шт,
- запашний перець горошок 2-3 шт,
- перець гострий – один стручок (відрізати верх перчинки),
- лавровий лист,
- перець болгарський – 1 маленький, або половинка великого, але я кладу одну велику перчину.
Помідори та спеції викласти в чисту банку (можна не стерилізувати, але я стерилізую завжди, звичка…), потім залити окропом. Дати прохолонути до того часу, щоб банку можна було взяти голими руками, це приблизно 20 – 25 хвилин.
Воду злити, надівши на банку ситечко.
Потім в банку потрібно додати:
- зубчик часнику – бажано подрібнити,
- сіль – 1 столову ложку,
- цукровий пісок – 1,5 склянки (склянки 200 грамові, тобто потрібно 300 грамів цукру!),
- оцтова кислота – 1 столову ложку.
Все це залити окропом та закатати залізними кришками, перевернути, укутати на 24 години. Дуже смачні виходять солодкі помідори “Смаколики”. А також можете приготувати на зиму солоні помідори…