Консервовані помідори у власному соку
Звичайне маринування помідорів та засолення цих смачних плодів може дещо набриднути. Або на огороді багато переспівших плодів, а переробити їх потрібно. Ось тут можна й приготувати консервовані помідори у власному соку. А взимку не тільки плоди будете вживати, а й пити смачний сік з помідорів.
На 10 кг. помідорів потрібно 20 гр. гірчиці та 300 гр. солі. Але половина солі та гірчиці використовується при укладанні помідорів в банки, а друга половинв добавляється в томатну масу.
На дно бочки кладуться два шари чорної смородини,а потім один шар помідорів, які злегка пересипають сіллю та гірчицею.
Таким чином пошарово наповнюється вся тара повністю. Кожен шар томатів, накривається 2 шарами з листя чорної смородини. Потім все заливається томатною масою, яка вийшла з перемелених на м’ясорубку помідорів.
Зберігати в приміщенні з температурою не вище 5° за цельсієм!