Сайт рецептів українською

Як приготувати варення з чорної смородини без варіння

Як приготувати варення з чорної смородини без варіння

Про користь чорної смородини навить можна не говорити, адже всім відомо, що в смородині вміст вітаміну С дуже великий, а цей фактор взимку має вирішальне значення при лікуванні простуних захворюваннь. А якщо ми будемо знати, як приготувати верення з чороної смородини без варіння, тоді вся сім’я буде надійно захищена від всіляких там вірусів. Тож готуємо варення.

Для приготування варення, беремо стиглі ягоди, які завчасно відділяємо від чашечок, перебираємо та змиваємо. Далі потрібно виждати час, щоб збігла вода та ягоди підсохли.

Потім беремо м’ясорубку та перемелюємо всі ягоди чорної смородини. Тут потрібно перемелювати так, щоб сік не був потім по всій кімнаті, тож потихеньку.

Далі переливаємо все в велику посудину, бажано емальований посуд, щоб вона була не менше ніж на половину більша кількості перемеленої маси з чорної смородини.

Потім засипаємо суміш цукром, ретельно перемішуємо, да даємо постояти в холодному місті біля 2 годин, після чого накидаємо в банки, зверху тоненько присипаємо цукром, щоб покрити варення, та ставимо в холодне місце на зберігання. З практики видно, щи варення з чорної смородини приготовлене холодним способом, рік гарантовано зберігається, та не втрачає свої смакові властивості. А взимку – справжній делікатес!

Інгрідієнти: на 1 кілограм перемеленої мородини потрібно брати 2 кілограми цукру, це в ідеалі, але можна й 1,8 кілограма. Воду добавляти не потрібно!!!