Салат з креветок та апельсина
Дуже незвичний, та з приємним смаком салат з креветок та апельсина. Вживати можна як за святковим столом, так і в розгрузочні дні та як основну іжу.
Потрібно:
1) 30гр.варених креветок
2) 2 апельсини
3) 30-50гр. кунжутного насіння
Для заправки:
1) 2 зубчики часнику
2) сік половини лимона
3) 2 чайни ложки соєвого соусу
4) 1чайна ложка меду
Апельсини почистити від шкірки. Вирізати м’якоть із плівок, тримаючи над мискою. Залишки віджати, потім сік вилити в ту ж миску. Потім потрібно приготувати заправку. Для цього часник потрібно подрібнити, змішати сік лимона і апельсина, також мед, часник та соєвий соус.
Потім креветки обваляти в кунжутному насінні. Далі викласти в салатницю креветки і апельсини, все полити запрвкою. Можна подавати до столу.